ASKIM FK HAR GITT CA HALVPARTEN AV DE GAMLE DIADORA DRAKTENE TIL GAMBIA! RESTEN GÅR TIL KENYA, NAIROBI OG SERBIA

Widar Gudim, som har startet et eget utdanningsprosjekt i Gambia var begeistret over alle draktene han fikk. AFK tok en prat med han da han var innom klubbhuset for å hente dem. Widar forteller.

Jeg er tidligere politimann, og har jobbet i Indre Østfold – derav 11 år i Askim fra 1977 til jeg gikk av med pensjon i 2007.  De siste 9 årene som lensmann i Hobøl.  Jeg har bodd 25 år i Askim, men er nå bosatt i Rakkestad.  Jeg startet med å reise til Gambia i 1996 – først som vanlig turist.  Etterhvert startet jeg med litt bistand i privat regi.  Det bestod i å sponse barn og unge, slik at de fikk gå på skole.  Dette ble utvidet etterhvert som venner og kjente ville bidra med penger. I 2009 finansierte jeg byggingen av en skole i Gambia i Vest Afrika.
Denne skolen har ca. 90 elever.  Skolen drives ved hjelp av skolepenger fra elevene, og en årlig støtte fra meg og mine sponsorer.

Ved siden av denne skolen, har jeg koordineringsansvaret for 40 andre elever på andre skoler.  Disse barna og ungdommene får betalt hele sin utdannelse med penger fra Norge.  Det er barn og unge på alle trinn.  Det kan nevnes barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, college og universitet.

Som en ekstra hjelp til barn og unge forsøker jeg å legge til rette for fritidsaktiviteter.  Det er her fotballdrakter kommer inn i bildet.  Tidligere har jeg brakt med meg drakter fra Vestby håndballklubb, Degernes Håndballklubb og Rakkestad IF, noe barna setter veldig stor pris på!

Området der jeg holder til heter Kotu som ligger ca. 20 minutters kjøring fra Serrekunda.  Draktene blir delt ut i lokalmiljøet, men noen tar jeg også med meg når jeg reiser til andre områder.  Draktene tar jeg med meg i kofferter og bager når plassen tillater det.  Vanligvis når jeg reiser alene får jeg med meg ca. 35 – 40 kg utenom min personlige bagasje.

Jeg er i Gambia to ganger pr. år, noe som kan bli utvidet til tre ganger. Neste tur er i november.

Hvorfor?  Jeg har vært der nede 26 ganger nå, og ser det store behovet for å hjelpe.  Den gleden som jeg opplever ved å gi barna skolegang og noe å fylle fritiden med, er så stor at det må oppleves.

Besøk nettsiden min så kan dere lese mer: widarskoleigambia.com

Her er en egen underside med tittelen «Andre hjelpetiltak» som beskriver dette med fotball.

Det bør også nevnes at jeg betaler alle reiser, opphold og andre utgifter av egen lomme.  Ikke en krone av det jeg mottar fra mine givere blir brukt til administrasjon.

Askim FK takker Widar for den gode og viktige jobben han gjør og lover å bidra mer i tiden fremover, når de har mulighet. God tur i november Widar! Vi gleder oss til å se bilder fra blide barn med nye drakter.