Denne ivrige jentegjengen har fått sansen for både håndball og fotball

Askim FK Jenter-2005 består i utgangspunktet av håndballjenter som ønsket en ekstra ballaktivitet, som det er mulig å kombinere med håndball. Det er godt samarbeid mellom håndball og fotballgruppa, noe som har resultert i hele 16 ivrige jenter på fotballgruppa.

Få av jentene har noe erfaring fra fotball tidligere, men de har det som skal til for å mestre en ny idrett- nemlig treningsiver og glede!

Vi ser stor utvikling og mestring fra trening til trening og kamp til kamp. De aller fleste motstandere i den hjemlige serien består av jenter som har spilt fotball i flere år. I tillegg har de ofte 2-3 spillere som holder et mye høyere nivå enn de andre. Det er en stor fordel i 7’er kamper, men den fordelen blir svakere når det blir 9’er og 11’er fotball. Noen lag sparker fotball, mens våre jenter prøver å spille fotball.

Som ledd i utviklingen meldte vi jentene på Røa sin jentecup, hvor de møtte lag som tradisjonelt er gode på jentesiden. Motstanderne denne helga bestod av lag fra Røa, Holmen, Nordstrand, Heggedal, Heming og Gruner.

Før første kamp ble vi enige om å «tette» igjen bakover, spille med defensiv trygghet og med lav risiko i forsvar. Når vi vant ballen skulle det gå fort i lengderetning. Jente tar til seg lærdom og tilbakemeldinger på en helt fortreffelig måte. Det er en fryd å lede en slik flott gjeng. Jentene spilte slik de har fått beskjed om- veggspill- gode klareringer- press på ballfører og trøkk i taklingene. Dette medførte flere gode kamper og en meget godt gjennomført turnering. Etter 6 kamper i strålende solskinn var det en sliten, men fornøyd, gjeng som returnerte fra hovedstaden.

Denne høsten har vi blitt enige om å nullstille, reise kjerringa fra vårsesongen og blø for drakta. Stå på jenter, dette ser meget lovende ut.

I utgangspunktet skulle tilbudet om fotballtrening kun være mellom vinterferie og høstferie, men ivrige «vinnerskaller» ønsker fotballtrening hele året. Askim FK har tilpasset trening til håndballen, så nå blir det trening hele året! Vi vil gjerne ha med flere jenter fra Askim omegn, jo flere jo bedre.

Hans-Petter Lystad

Trener